• ACV GO, het lidmaatschap voor jonge werknemers

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Dienstverlening op maat

  Dat je bij ons als vakbond mag aankloppen als je problemen hebt met je werk of je werkgever, dat wist je wellicht al....

  Lees meer
  testbanner 720*220
 • Doe de looncheck

  Hoeveel loon kun je vragen als jobstarter?

  Lees meer
  startersloon klein
 • Sociale actualiteit in de kijker

  Lees meer
  standpunt
 • Ons Recht, het ledenblad van LBC-NVK

  Lees meer
  ons recht
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
TTIP
Als de handelsakoorden CETA, TTIP en TISA er komen, zal het huidige Europese besparings- en dereguleringsbeleid nog verder versterkt worden. Ook het Belgische beleid dat nu uitgetekend wordt (bv. Wet Peeters, optrekken pensioenleeftijd, aanval op werklozen en zieken, denormering gehandicaptenzorg, gebrek aan aanpak sociale en fiscale fraude…) zal op de ingeslagen weg verder gaan. 
Lees meer
fiscaliteit
Tot nu toe hebben vooral de werknemers met en zonder werk de in 2008 door de financiële sector veroorzaakte crisis zwaar moeten betalen. De financiële sector erbij betrekken zou dus een blijk zijn van (fiscale) rechtvaardigheid. Teken de petitie hierover!
Lees meer

Deze maand in Ons Recht!

 
 • Wet Peeters vernietigt jobs en slaat door
 • Vakbondswerk is overal nodig, ook in de cultuursector
 • Gehandicaptenzorg terug in de tijd gekatapulteerd
Lees er alles over in Ons Recht
banner
De LBC-NVK is er voor alle bedienden en kaderleden uit de privésector. Dat betekent dat een verpleegster, bankbediende, ingenieur, een werknemer uit de chemie, een accountant, een kassierster en een kinderverzorgster... allemaal beroep kunnen doen op de diensten van de LBC-NVK. Op onze site bundelen we de belangrijkste rechten en plichten die voor hen van toepassing zijn. Ga gauw een kijkje nemen op de pagina's van je eigen sector! Een overzicht van de verschillende sectoren vind je ook via 'Ik werk in de sector'  in de zwarte balk bovenaan deze pagina. 
Lees meer

Wat is een tax shift?

Twee jaar Michel
De regering Michel zit 2 jaar in het zadel en wat blijkt? We zijn als werknemers GEFOPT! Het kan en moet anders! Wij hoeven ons niet zomaar bij dit beleid neer te leggen. Laat je stem horen. Laten we samen een bewuste keuze maken voor een toekomst op mensenmaat. Samen zijn we sterk! Sociale strijd was steeds de motor voor innovatie, beter loon en werkomstandigheden, de uitbouw van onze sociale zekerheid en welvaartsstaat. Nu meer dan ooit!
Lees meer

Actueel

Alles bekijken
Alles bekijken
oude wijn in nieuwe zakken
Sectorale cao’s zijn volgens de federale minister van Werk, Kris Peeters, ‘te weinig vernieuwend’. Het is vreemd om zoiets te moeten horen van een minister die in zijn eigen wetsvoorstel rond ‘werkbaar en wendbaar werk’ oude recepten opdient als ‘moderne en innovatieve’ oplossingen, zegt Veerle Verleyen, adjunct-algemeen secretaris bij de vakbond LBC-NVK. 
Lees meer
Non-profit - No way!
Een 2000-tal werknemers uit de welzijnssector voerden op vrijdag 10 juni in Brussel actie tegen de Vlaamse regering én de werkgeversorganisaties. De Vlaamse regering wil de gehandicaptenzorg opsplitsen in vergunde en niet-vergunde zorg.
Lees meer
Tax Justice Day 2016
Op 9 juni 'vierden' we dit jaar de Tax Justice Day. Tijdens die dag vragen we jaarlijks aandacht voor de schrijnende onrechtvaardige belastingverdeling in ons land. 
Lees meer