• Dienstverlening op maat

  Dat je bij ons als vakbond mag aankloppen als je problemen hebt met je werk of je werkgever, dat wist je wellicht al....

  Lees meer
  testbanner 720*220
 • Doe de looncheck

  Hoeveel loon kun je vragen als jobstarter?

  Lees meer
  startersloon klein
 • Sociale actualiteit in de kijker

  Lees meer
  standpunt
 • Ons Recht, het ledenblad van LBC-NVK

  Lees meer
  ons recht
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
sociaal overleg
De cao-onderhandelingen in de verschillende sectoren zijn volop aan de gang. Het resultaat bepaalt de loon- en arbeidsvoorwaarden in zeer veel, zeker kleinere, ondernemingen. We willen hier als LBC-NVK dus volop op inzetten. 
Lees meer

Agenda

Homepage - Barcode
De LBC-NVK organiseert in november in heel Vlaanderen infoavonden voor werknemers uit de logistieke sector (PC 226).
Lees meer
groepsbegeleiding
Een intensieve loopbaanbegeleiding in groep. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die net zoals u beter willen omgaan met hun werksituatie of die willen uitzoeken of een andere werksituatie hen beter zou liggen.
Lees meer
individuele begeleiding
 • Geen plezier in je werk? Op een dood spoor?
 • Zoek je meer evenwicht tussen werk en privéleven?
 • Wil je je loopbaan bijsturen of zelfs het roer omgooien? 
 • Toe aan een nieuwe uitdaging? 
 • Een nieuwe start als 50-plusser? 
 • Het gevoel te verdrinken in het werk? 
Herken je deze vragen? Dan is loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou.
Lees meer
workshop
Rond een aantal items die met je job of je functioneren te maken hebben, organiseren we regelmatig workshops. Lees er hier meer over en schrijf meteen in!
Lees meer

Wat is een tax shift?

Actueel

Alles bekijken
Kruidvat
Bij de Belgische vestigingen van Kruidvat komt voor het eerst een vakbondsactie op gang! De ergernis zit diep bij de meer dan 2.000 werknemers, verspreid over meer dan 200 Belgische winkels.
Lees meer
Axa
Naar aanleiding van de rondetafel 'Werkbaar Werk' die minister Kris Peeters organiseert in de gebouwen van AXA Belgium, bezorgde de vakbondsafvaardiging bij het bedrijf een brief aan de minister over de eigen ervaringen op dat vlak...
Lees meer
Nagelmackers
Opnieuw vakbondsactie bij Bank Nagelmackers. Werknemers eisen tastbare maatregelen van directie.
Lees meer
Nagelmackers
Bank Nagelmackers, de vroegere Delta Lloyd Bank, heeft op 21 oktober een vakbondsafgevaardigde op staande voet ontslagen. Voor de vakbonden is de maat vol. 
Lees meer
aanvullend pensioen
Vakbonden en werkgevers hebben midden oktober in de ‘Groep van Tien’ onverwacht een akkoord bereikt over het aanvullend pensioen van werknemers. Volgens Stefaan Decock, algemeen secretaris van de LBC-NVK, is het akkoord zeker niet perfect, maar wel verdedigbaar.
Lees meer
Alles bekijken

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie
banner
De LBC-NVK is er voor alle bedienden en kaderleden uit de privésector. Dat betekent dat een verpleegster, bankbediende, ingenieur, een werknemer uit de chemie, een accountant, een kassierster en een kinderverzorgster... allemaal beroep kunnen doen op de diensten van de LBC-NVK. Op onze site bundelen we de belangrijkste rechten en plichten die voor hen van toepassing zijn. Ga gauw een kijkje nemen op de pagina's van je eigen sector! Een overzicht van de verschillende sectoren vind je ook via 'Ik werk in de sector'  in de zwarte balk bovenaan deze pagina. 
Lees meer