• Sociale actualiteit in de kijker

  Lees meer
  standpunt
 • Hongermaal of feestmaal? Wat krijg jij op je bord?

  Lees meer
  Rijke-werkgever
 • Dienstverlening op maat

  Dat je bij ons als vakbond mag aankloppen als je problemen hebt met je werk of je werkgever, dat wist je wellicht al....

  Lees meer
  testbanner 720*220
 • Ons Recht, het ledenblad van LBC-NVK

  Lees meer
  ons recht
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
de grote parade
Nat tot op ons vel. Maar blij en trots dat we erbij waren!
Lees meer
Project 600
Goed nieuws: in het nieuwe schooljaar 2015 kan dank zij het “Project 600” opnieuw een groep werknemers van de sector met behoud van loon een volwaardig diploma van verpleegkundige behalen.
Lees meer

Agenda

groepsbegeleiding
Een intensieve loopbaanbegeleiding in groep. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die net zoals u beter willen omgaan met hun werksituatie of die willen uitzoeken of een andere werksituatie hen beter zou liggen.
Lees meer
individuele begeleiding
 • Geen plezier in je werk? Op een dood spoor?
 • Zoek je meer evenwicht tussen werk en privéleven?
 • Wil je je loopbaan bijsturen of zelfs het roer omgooien? 
 • Toe aan een nieuwe uitdaging? 
 • Een nieuwe start als 50-plusser? 
 • Het gevoel te verdrinken in het werk? 
Herken je deze vragen? Dan is loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou.
Lees meer
workshop
Rond een aantal items die met je job of je functioneren te maken hebben, organiseren we regelmatig workshops. Lees er hier meer over en schrijf meteen in!
Lees meer
stress
In het najaar 2014 organiseerde het NVK een bevraging over burn-out en stress op het werk. We zetten hier de belangrijkste bevindingen op een rijtje.
Lees meer
Hart boven hard
Hart boven hard is een groeiende burgerbeweging die mensen en organisaties samenbrengt rond het verzet tegen de besparingen van de Vlaamse en de Belgische regering. De LBC-NVK was er als één van de eersten bij om het initiatief ten volle te ondersteunen! 
Lees meer

Wat is een tax shift?

onthaal

Zin in een job bij de LBC-NVK?

Bekijk onze vacatures!

Actueel

Alles bekijken
fedex tnt
De werknemers van TNT en Fedex België hebben via de media vernomen dat ze in de nabije toekomst waarschijnlijk tot één en dezelfde groep zullen gaan behoren. In beide bedrijven werd vandaag alleen een nietszeggende personeelsmededeling verspreid. Het gemeenschappelijk vakbondsfront reageert onthutst.
Lees meer
koopzondagen
De stad Brussel is sinds enkele maanden met de vakbonden aan het praten over de erkenning van de Brusselse Vijfhoek als ‘toeristische zone’. Zo’n erkenning zou de winkels in het gebied de mogelijkheid geven om hun deuren te openen op zondag.
Lees meer
harvest group
Callcenter UNAMIC-HCN wordt overgenomen door de Antwerpse Harvest Group. Dat is goed nieuws voor de 213 personeelsleden van het bedrijf, dat koudweg gedumpt werd door UNAMIC-HCN. 
Lees meer
Functieclassificatie
Op 1 april 2015 wordt het Aanvullend Paritair Comité voor de Bedienden (PC 200) effectief opgericht, en het wordt meteen ook het grootste Paritair Comité. Hierbij zijn meer dan 440.000 bedienden betrokken.
Lees meer
openingsuren
De Commissie voor het Bedrijfsleven van de Kamer heeft vandaag een hoorzitting gehouden over het wetsvoorstel waarmee liberale parlementsleden winkels de kans willen geven om open te zijn tot 22.00u. “Er zijn meer dan genoeg redenen om dit voorstel van tafel te vegen”, reageert Chris Van Droogenbroeck van de vakbond LBC-NVK.
Lees meer
Alles bekijken

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie
banner
De LBC-NVK is er voor alle bedienden en kaderleden uit de privésector. Dat betekent dat een verpleegster, bankbediende, ingenieur, een werknemer uit de chemie, een accountant, een kassierster en een kinderverzorgster... allemaal beroep kunnen doen op de diensten van de LBC-NVK. Op onze site bundelen we de belangrijkste rechten en plichten die voor hen van toepassing zijn. Ga gauw een kijkje nemen op de pagina's van je eigen sector! Een overzicht van de verschillende sectoren vind je ook via 'Ik werk in de sector'  in de zwarte balk bovenaan deze pagina. 
Lees meer
campagnelogo
Wat heeft de regering allemaal bekokstoofd? Volgens het ACV is het een hongermaal voor werknemers, werklozen en ambtenaren. Minder inkomen en dus minder koopkracht. Maar het is een waar feestmaal voor de rijken en de ondernemers.
Wie hard werkt wordt nooit rijk. Maar wordt wel zwaar belast. Wie veel heeft wordt echter slapend rijk.
Wij willen dat iedereen bijdraagt. Naar draagkracht en vermogen. Niet door gewone gezinnen verder te verarmen of door werknemers eenzijdig de rekening te presenteren. Niet door wie al die jaren buitenschot blijft opnieuw te ontzien.
 • Wat betekenen de regeringsmaatregelen voor jou als werknemer, jongere, werkloze,ambtenaar, oudere werknemer (SWT), deeltijds werkende, arbeidsongeschikte, vrouw of bijna gepensioneerde?
 • En wat serveert de regering de werkgevers en aandeelhouders? En de vermogenden?
Lees meer