• Dienstverlening op maat

  Dat je bij ons als vakbond mag aankloppen als je problemen hebt met je werk of je werkgever, dat wist je wellicht al....

  Lees meer
  testbanner 720*220
 • Doe de looncheck

  Hoeveel loon kun je vragen als jobstarter?

  Lees meer
  startersloon klein
 • Sociale actualiteit in de kijker

  Lees meer
  standpunt
 • Ons Recht, het ledenblad van LBC-NVK

  Lees meer
  ons recht
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
sociaal overleg
De cao-onderhandelingen in de verschillende sectoren zijn volop aan de gang. Het resultaat bepaalt de loon- en arbeidsvoorwaarden in zeer veel, zeker kleinere, ondernemingen. We willen hier als LBC-NVK dus volop op inzetten. 
Lees meer

Agenda

groepsbegeleiding
Een intensieve loopbaanbegeleiding in groep. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die net zoals u beter willen omgaan met hun werksituatie of die willen uitzoeken of een andere werksituatie hen beter zou liggen.
Lees meer
individuele begeleiding
 • Geen plezier in je werk? Op een dood spoor?
 • Zoek je meer evenwicht tussen werk en privéleven?
 • Wil je je loopbaan bijsturen of zelfs het roer omgooien? 
 • Toe aan een nieuwe uitdaging? 
 • Een nieuwe start als 50-plusser? 
 • Het gevoel te verdrinken in het werk? 
Herken je deze vragen? Dan is loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou.
 • Meteen naar de inschrijvingspagina
Lees meer
workshop
Rond een aantal items die met je job of je functioneren te maken hebben, organiseren we regelmatig workshops. Lees er hier meer over en schrijf meteen in!
Lees meer
stress
In het najaar 2014 organiseerde het NVK een bevraging over burn-out en stress op het werk. We zetten hier de belangrijkste bevindingen op een rijtje.
Lees meer

Wat is een tax shift?

Betoging 7 oktober
Op 7 oktober voeren de vakbonden actie tegen het asociale beleid van de regering Michel. 
Lees meer

Actueel

Alles bekijken
Bij het technologiebedrijf NCR, bekend van de bankautomaten, leggen de werknemers vandaag het werk neer. De directe aanleiding tot de staking was het ontslag van een vakbondsafgevaardigde.
Lees meer
tax shift michel
De regering-Michel presenteerde op 23 juli het akkoord over de begroting 2016 en de fameuze ‘tax shift’. Als vakbond zijn we verre van overtuigd.
Lees meer
De bediendencentrale van het ACV, LBC-NVK, is erg ontgoocheld met de beslissing van de Mededingingsautoriteit in het dossier rond Sanoma - De Persgroep.
Lees meer
Cogemi ontslaat de helft van de werknemers en delocaliseert naar Rusland. Vakbond vreest nog meer ontslagen.
Lees meer
Kluizen1
Keytrade ontslaat vakbondsafgevaardigde omdat die kritische vragen stelt over deontologie bank.
Lees meer
Alles bekijken

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie
banner
De LBC-NVK is er voor alle bedienden en kaderleden uit de privésector. Dat betekent dat een verpleegster, bankbediende, ingenieur, een werknemer uit de chemie, een accountant, een kassierster en een kinderverzorgster... allemaal beroep kunnen doen op de diensten van de LBC-NVK. Op onze site bundelen we de belangrijkste rechten en plichten die voor hen van toepassing zijn. Ga gauw een kijkje nemen op de pagina's van je eigen sector! Een overzicht van de verschillende sectoren vind je ook via 'Ik werk in de sector'  in de zwarte balk bovenaan deze pagina. 
Lees meer
campagnelogo
Wat heeft de regering allemaal bekokstoofd? Volgens het ACV is het een hongermaal voor werknemers, werklozen en ambtenaren. Minder inkomen en dus minder koopkracht. Maar het is een waar feestmaal voor de rijken en de ondernemers.
Wie hard werkt wordt nooit rijk. Maar wordt wel zwaar belast. Wie veel heeft wordt echter slapend rijk.
Wij willen dat iedereen bijdraagt. Naar draagkracht en vermogen. Niet door gewone gezinnen verder te verarmen of door werknemers eenzijdig de rekening te presenteren. Niet door wie al die jaren buitenschot blijft opnieuw te ontzien.
 • Wat betekenen de regeringsmaatregelen voor jou als werknemer, jongere, werkloze,ambtenaar, oudere werknemer (SWT), deeltijds werkende, arbeidsongeschikte, vrouw of bijna gepensioneerde?
 • En wat serveert de regering de werkgevers en aandeelhouders? En de vermogenden?
Lees meer