• De pensioenplannen van deze regering zijn onrechtvaardig!

  Lees meer
  bannerWYPklein
 • Banner 3x3-plan
 • ACV GO, het lidmaatschap voor jonge werknemers

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Dienstverlening op maat

  Dat je bij ons als vakbond mag aankloppen als je problemen hebt met je werk of je werkgever, dat wist je wellicht al....

  Lees meer
  testbanner 720*220
 • Doe de looncheck

  Hoeveel loon kun je vragen als jobstarter?

  Lees meer
  startersloon klein
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Omdat ieder mens recht heeft op een waardig bestaan

Deze maand in Ons Recht!

                      
 • Jongeren dromen van vast contract
 • Waarom werken we?
 • Veel 'haken en ogen' bij freelancers
Lees er alles over in Ons Recht
Barema Betaalt Beter

Meeste werknemers onderschrijven belang loonbarema's

Drie op vier werknemers zien het niet zitten om elk jaar over hun loon te onderhandelen. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de LBC-NVK-enquête 'Barema betaalt beter'. Je kan ook nog steeds zelf de enquête invullen!

Wat is een tax shift?

colruyt
Op vraag van Colruyt zitten we rond de onderhandelingstafel om over een ruimer werkvenster te onderhandelen. De arbeidsorganisatie voor de formule ’Collect & Go’ zit in sommige winkels aan haar limiet.
Lees meer
Actiedag 14 december
Op 14 december organiseert LBC-NVK samen met de andere vakbonden een actiedag. Die dag wilen we via plaatselijke acties en infomomenten op de werkvloer uitleggen waarom we in het nationale loonoverleg ruimte willen voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden. 
Lees meer
Juichen? De werknemer? Het lijkt wel alsof ze de lotto gewonnen hebben, en dat de werkgevers het prijzengeld ter beschikking stellen. Jackpot! Neen, toch niet…
Lees meer

Actueel

Alles bekijken
Rusthuis1
De werknemers van residentie ‘t Spelthof in Binkom (Vlaams-Brabant) trekken aan de alarmbel. Al maanden heerst in het woonzorgcentrum een schrijnend personeelstekort. Sinds maanden kaarten de vakbonden dit prangende probleem aan, maar nu is de maat vol.
Lees meer
AraleaLogo
Bij de vzw Aralea hebben het omkaderingspersoneel van de groendienst en het ondersteunend personeel vandaag het werk neergelegd. Aanleiding zijn de sterk gestegen werkdruk en vooral de onbehouwen opstelling van de algemeen directeur, die er niet voor terugdeinst om werknemers te beledigen en intimideren.
Lees meer
Alles bekijken
banner
De LBC-NVK is er voor alle bedienden en kaderleden uit de privésector. Dat betekent dat een verpleegster, bankbediende, ingenieur, een werknemer uit de chemie, een accountant, een kassierster en een kinderverzorgster... allemaal beroep kunnen doen op de diensten van de LBC-NVK. Op onze site bundelen we de belangrijkste rechten en plichten die voor hen van toepassing zijn. Ga gauw een kijkje nemen op de pagina's van je eigen sector! Een overzicht van de verschillende sectoren vind je ook via 'Ik werk in de sector'  in de zwarte balk bovenaan deze pagina. 
Lees meer