Is dat nu teveel gevraagd?


Jobs
Ziekte
Werk & privé
Zorg & welzijn

Fiscaliteit
Koopkracht
Het lukt niet om met de werkgeversorganisaties afspraken te maken over werkbaar werk of over de modernisering van de wet op het concurrentievermogen die moet bepalen welke marge er is om te onderhandelen over een verbetering van loon-en arbeidsvoorwaarden. De werkgevers zetten exclusief in op de politiek, in de rotsvaste overtuiging dat ze zo, zoals gewoonlijk, ten volle hun zin zullen krijgen. 
Goeie oplossingen zijn gedragen en onderhandelde oplossingen, en die verwachten we niet van deze regering. We blijven ons verzetten tegen de Wet Peeters die de automatische flexibiliteit installeert. De werkgevers kwijlen nu al: na een slecht opgevatte taxshift en een indexsprong hopen ze nu op een ‘hervorming’ van de vennootschapsbelasting, het liefst betaald door besparingen in de sociale zekerheid. 
Als de werkgevers bovendien nog ‘s een spotgoedkope en automatische flexibiliteit geregeld krijgen, dan staat de kerstboom pas goed te flikkeren. Dat is wat de werkgevers gedaan willen krijgen. Het blijft vooralsnog uitkijken of minister Kris Peeters (Werk) overstag gaat.
We hebben het gehad met dit platte patronale opportunisme en richten stilaan ons vizier op sectoren en ondernemingen om tot echte oplossingen te komen in het kader van werkbaar werk. Wij mikken volop op een onderhandelingsronde 2017-2018 in sectoren en bedrijven. Ideeën zijn er genoeg. 
Voor duizenden werknemers is het recht op drie weken ononderbroken vakantie nog geen realiteit. Het recht voor mensen in flexibele uurroosters om minstens een gegarandeerde planning voor 6 maanden te krijgen zou duizenden de kans geven om hun familiaal en sociaal leven te plannen. Het recht op contractuitbreidingen zou voor duizenden jongeren, gevangen in beperkte flexibele deeltijdse contracten, een zegen zijn wanneer er systematisch meerprestaties worden gevraagd. 
We willen ook ernstige oplossingen voor de vele werknemers die in gezonde bedrijven de wacht aangezegd krijgen ondanks de taxshift en de indexsprong. We willen ernstige eindeloopbaanregelingen bij een herstructurering in plaats van de rauwe werkloosheid. We willen volwaardige tewerkstellingsprojecten voor jongeren, gefinancierd door de taxshift want daar was die toch voor bedoeld? En we vragen meer koopkracht: goed voor de economie!
De vakbond zal de werkgevers voor hun verantwoordelijkheid plaatsen. Als ze die blijven ontlopen, zullen onze acties zich niet meer alleen tegen de regering richten maar ook tegen onwillige werkgevers. Op 7 oktober zijn gerichte acties in bepaalde bedrijven en sectoren zeker denkbaar.
Alles via de politiek willen regelen is een foute strategie van de werkgevers. De vakbond wil echte onderhandelingen, met oplossingen en resultaten.
Stefaan De Cock
Algemeen Secretaris

Downloads

Enkel voor militanten