Actie voor de toekomst

Een toekomst zonder de 'Wet Peeters'

Samen met de ACV-jongeren en 8.000 mensen stapte LBC-NVK woensdag 20 april 2016 mee op in de jongerenactie 'Actie voor de Toekomst'. Samen gaven we een signaal aan deze regering: wij pikken het niet dat deze regering vindt dat iedereen boven zijn stand leeft! 
LBC-NVK vraagt degelijke jobs die inkomens- en werkzekerheid bieden. Jongeren vragen toegang tot opleiding en onderwijs. Jongeren vragen werk dat aangenaam is en makkelijk te combineren met hun privéleven. Is het niet normaal dat je nog graag een sociaal leven wil na de arbeid? Dat je tijd hebt voor je kinderen, ouders, vrienden? En dit gedurende jouw ganse loopbaan, van start tot landing.
Vind jij ook dat de werklast niet mag verhogen, werk aangenaam moet zijn en gemakkelijk te combineren met je privéleven. 

De regering schaft de 38-urenweek af en wil de werkweek van 45 uur en de werkdag van 9 uur veralgemenen.

Emma is 2 en haar ouders werken deze zomer weken van 45 uur. Ze hadden het zich anders voorgesteld: juist minder gaan werken in de zomer. Niet zij, maar hun baas kiest wanneer ze langer moeten werken. En of ze die overuren wel mogen terugnemen. Waarschijnlijk niet, dan moet de baas geen extra werkkrachten aannemen: nog minder jobs. 
Een hele zomer geen tijd voor Emma … Bedankt, regering Michel, maar ons maak je niet wijs dat dit ‘werkbaar werk’ is ! 
Flexibiliteit? Alleen op mensenmaat! Alleen mits werknemersinspraak via goed sociaal overleg! 
Ook al werk je meer of minder, de 38-uur maximum moet de berekeningsbasis blijven.

In plaats van meer jobs, moeten werknemers zich in meer bochten wringen.

Ben is 23 en zoekt al maanden naar een vaste job, maar alleen voor interimjobs vinden ze hem goed genoeg. Je weet wel: ‘te weinig ervaring’, ‘er was een betere kandidaat’ … Zijn dat de 'jobs, jobs, jobs' die de regering belooft?
Jobhoppen moet een vrije keuze blijven. Een vaste job, dat is pas modern!

De regering gaat langdurig zieken extra straffen terwijl ze zelf een hoop burn-outs veroorzaakt

Noura is 62 en denkt aan stoppen. Dan kan een jongere haar baan innemen. Maar de eindeloopbaanmogelijkheden worden stelselmatig verstrengd. Het wordt werken tot 67 jaar om financieel het hoofd boven water te houden, zeker nu dat de regering elektriciteit, brandstof, drank... duurder heeft gemaakt, de lonen heeft bevroren en de koopkracht verkleind met een indexsprong. Maar Noura zit er helemaal door, werken lukt gewoon niet meer, ze zit opgebrand thuis. Haar ziekte-uitkering is te laag om van te leven. Gaat de regering daar echt nog eens 10% van afpakken? Onmenselijk!
Een toffe job die jou niet ziek maakt, dat is pas modern!

Uurroosters 1 dag op voorhand bekend maken is ruim op tijd, vindt regering Michel

Marian is 29 en ze werkt in shiften, elke week een ander uurrooster. Deze worden minstens 5 dagen vooraf bekendgemaakt maar dan nog is het een hele puzzel om haar 2 kinderen van school te (laten) halen. En nu komt de regering doodleuk zeggen dat 1 dag vooraf wel ruim op tijd is om te laten weten hoe laat ik de volgende dag moet werken?
Ruim op tijd je uurroosters kennen, dat is pas modern!