Betoging Griekenland

Betoging voor Griekenland

Griekenland

Weg met het soberheidsbeleid

Wij willen democratie!

Europa staat op een kruispunt. De Trojka wil niet alleen Griekenland vernietigen, maar heeft het op ons allen gemunt. Het is de hoogste tijd dat we ons verzetten tegen de chantage van de Europese elites. Volgende zondag heeft het Griekse volk de kans om het soberheidsbeleid te verwerpen en te kiezen voor de weg van de waardigheid, hopend op een ander Europa. Op dit historisch ogenblik moet elk van ons positie kiezen.
Wat ons betreft: 
  • Wij zeggen NEEN aan het soberheidsbeleid, aan de vermindering van de pensioenen en de verhoging van de btw. 
  • Wij zeggen NEEN aan de armoede en de privileges, NEEN aan de chantage en de ontmanteling van de sociale rechten.
  • Wij zeggen NEEN aan degenen die angst zaaien en de democratie vernietigen.
  • Maar wij zeggen JA aan de waardigheid, de soevereiniteit, de democratie en de solidariteit met de Griekse burgers.
Het gaat niet over een twist tussen Griekenland en Europa, maar om twee visies over Europa. Ons Europa van democratie en solidariteit, een Europa van de volkeren zonder grenzen. En hun Europa, dat sociale rechtvaardigheid en een echt klimaatbeleid verwerpt, de democratie met voeten treedt, zich keert tegen de bescherming van de zwaksten en tegen de belasting van de rijken.

Basta! 

Genoeg! 

Een ander Europa is mogelijk!

We  willen een krachtige verzetsbeweging op gang brengen tegen het Europa van de soberheid. We organiseren daartoe onze eigen raadpleging, on line en op het publieke forum: www.change4all.eu 
Ons antwoord op het Europees beleid: NEEN, NON, NO, OXI, NEIN …! 
Zondag 5 juli 2015 zal een cruciale dag zijn voor ons allen, voor alle Europese volkeren, voor onze dromen en verwachtingen. Het zal een belangrijke etappe zijn in onze strijd voor een ander Europa. Wij zullen steeds de kant van de democratie kiezen!

Betoging vrijdag 3 juli 18u30

Centraal Station Brussel >> Beurs