Nee tegen TTIP!

Zaterdag 17 oktober: samen tegen TTIP

TTIP flyer
In Amsterdam kwamen afgelopen weekend 7.000 mensen op straat tegen TTIP. In Berlijn waren dat er zelfs 150.000! Nu zaterdag is Brussel aan de beurt. Laat mee je stem horen: Genoeg, wij willen een ander Europa! Weg met het bezuinigingsbeleid, de armoede, vrijhandelsverdragen als TTIP en CETA, racisme en corruptie! Solidariteit kent geen grenzen.
TIPP is het nieuwe Trans-Atlantische Vrijhandels- en Investeringsverdrag tussen de EU en de VS. Dit verdrag wil de handel tussen Europa en de VS makkelijker maken, maar de belangen van investeerders en grootbedrijven krijgen voorrang op democratische beslissingen en normen die onder meer ons milieu en onze gezondheid beschermen.
Zaterdag 17 oktober, 14u, Europees Parlement
Picknick vanaf 12u, einde rond 17u
  • Van 15 tot 17 oktober loopt er in Brussel en Namen een meeting van progressieve krachten uit heel Europa, met nog tal van andere activiteiten en workshops. Lees hier meer.
  • Teken de Europese petitie STOP TTIP. Al 3,3 miljoen Europeanen gingen je voor!

Vier redenen om je zorgen te maken over TTIP

  • Onze Europese standaarden voor volksgezondheid, voedselveiligheid, proper klimaat, dierenwelzijn… dreigen verlaagd te worden.
  • Door de grensverleggende ISDS-procedure in TTIP zullen bedrijven en investeerders nationale overheden kunnen aanklagen omwille van ‘concurrentiële nadelen’.
  • Publieke voorzieningen als gezondheidszorg, sociale bescherming of onderwijs worden binnen TTIP beschouwd als handelszaken.
  • De onderhandelingen rond TTIP verlopen zonder veel inzage van onze verkozenen in het Europees Parlement, terwijl lobbyisten veel makkelijker toegang hebben.

Waarom nu manifesteren?

Normaal moest het Europees parlement in de lente stemmen om de onderhandelingen over TTIP te legitimeren of niet. Door protest van burgers uit heel Europa werd de stemming uitgesteld. Maar deze zomer is van de aandachtsluwte gebruik gemaakt om toch voor TTIP te stemmen.
Het is nog niet te laat! De onderhandelingen zijn nog bezig en er is nog niets definitiefs beslist. Op 15 oktober komen Europeanen vanuit de vier windstreken naar Brussel, onder meer met een mars vanuit Spanje. Van 15 t.e.m. 17 oktober zullen we de leiders op de Europese top duidelijk maken dat we geen boodschap hebben aan hun ondemocratische vrijhandelsverdragen, onzinnig besparingsbeleid en verspreiding van armoede.
Wees wereldwijs en doe de democratie. Kom op straat. Er is een alternatief!