Sony kondigt opnieuw ontslagen aan

Sony België kondigt opnieuw fors banenverlies aan, de ontmanteling gaat verder ...

Sony 1
Dat het niet goed gaat met Sony Electronics is geen nieuws meer. Opnieuw moeten de werknemers van Sony in België een groot deel van de aangekondigde Europese ontslagen slikken. Na de Europese aankondiging van twee weken geleden, waarbij 125 jobs op de helling kwamen te staan, werd vandaag een nieuwe Europese herstructurering aangekondigd die 100 banen kost. In Zaventem worden minstens 64 banen bedreigd. 
Na de stopzetting van de ‘VAIO productseries’ werd de onderneming al grondig gereorganiseerd. Toen hebben we als vakbonden al aangegeven dat we aanvoelden dat dit de leefbaarheid van de onderneming op langere termijn zou hypothekeren. De Belgische poot van Sony wil nu zowat 64 jobs afbouwen van de 187. Die cijfers werden vandaag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad van Sony Europe Belgium Electronics. 
Het personeel van Sony in ons land werd vandaag grotendeels ingelicht. De informatie- en consultatieronde in het kader van de Wet Renault zal kortelings worden aangevat.
De vakbond wil zoveel mogelijk tewerkstelling redden, met genoeg zekerheid voor de toekomst en degelijke sociale begeleiding. 
De vakbonden LBC-NVK en BBTK-Setca willen vooral toekomstperspectieven afdwingen op langere termijn. Het management van Sony doet nog altijd te weinig om op lange termijn de leefbaarheid en duurzaamheid van de site in Zaventem te garanderen of te vergroten. De tewerkstellingscel van de vorige herstructurering is nog volop lopende. 
We willen niet alleen een goed sociaal plan maar vooral ook toekomstperspectieven en werkzekerheid voor de werknemers die kunnen blijven. De bonden willen een management dat vecht voor zijn site en dat niet blindelings uitvoert wat de Japanse of Europese directie bedenkt.