Agressie in keurstation

ACT Haren
In het keuringsstation van de firma ACT in Haren was er vandaag een zwaar geval van agressie. “Een controleur van het keuringsstation werd aangevallen door een ontevreden klant”, zegt vakbondssecretaris Tina De Greef van de vakbond LBC-NVK.
De feiten vonden vanmiddag plaats. “Een ontevreden garagist sloeg de controleur neer”, vertelt De Greef. “Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis afgevoerd.”
De dader was niet tevreden over de rode kaart die hij had gekregen voor een tweedehandswagen die hij wilde doorverkopen. Hij uitte zijn boosheid door de controleur aan te vallen.
“Helaas is het niet de eerste keer dat het personeel van dit keuringsstation af te rekenen krijgt met fysieke agressie”, aldus De Greef. “Voor het eerst moest er nu iemand naar het ziekenhuis worden gebracht.”
Volgens de secretaris zijn er in alle keuringsstations in ons land problemen met agressieve klanten. “Bij ACT vraagt de vakbondsafvaardiging al geruime tijd dat de directie werk zou maken van meer veiligheid voor het personeel. Maar de directie ondernam nog niet veel en beweert geen oplossingen te hebben. Het personeel voelt zich dan ook niet gesteund door de directie.”