Persberichten 2015

Een overzicht van de persberichten die de LBC-NVK in 2015 verstuurde
tegels maggie
Maggie De Block wil langdurig zieken, die een opgedrongen werkhervatting nog niet zien zitten, straffen door 10% van hun ziekte-uitkering in te trekken. Uit een poll van de LBC-NVK, blijkt dat meer dan 95% van de mensen dit een slecht KB vinden.
Lees meer
Toyota
Na de eerdere 3 ontslagen van délégués bij Toyota Motor Europe, de hoofdzetel van Toyota in Europe, en de actie ertegen, volgt tot grote consternatie nu alwéér een ontslag van een délégué. Nochtans is het ontslagen van délégués illegaal in ons land. 
Lees meer
zoetis
Bij het farmaceutische bedrijf Zoetis België werd op 1 december de informatie- en onderhandelingsfase in het kader van de ‘Wet Renault’ afgerond. Het voorakkoord over een sociaal plan werd met 96 procent van de stemmen goedgekeurd.
Lees meer
Kruidvat
Bij de Belgische vestigingen van Kruidvat komt voor het eerst een vakbondsactie op gang! De ergernis zit diep bij de meer dan 2.000 werknemers, verspreid over meer dan 200 Belgische winkels.
Lees meer
campagnelogo callcenteractie
Al verschillende jaren protesteren de vakbonden op wereldvlak luidop tegen de verslechterende werkomstandigheden van de werknemers in de callcenters. Onder impuls van UNI ICTS (de wereldvakbond van werknemers uit telecombedrijven en callcenters) wordt ieder jaar in oktober een speciale actieweek georganiseerd.
Lees meer
Ferre Wyckmans
Bij de vakbond LBC-NVK, de grootste centrale van het ACV, treedt een nieuwe nummer één aan. Algemeen secretaris Ferre Wyckmans, een markante figuur uit het Belgische vakbondslandschap, sluit zijn lange loopbaan bij de LBC-NVK af. Hij wordt opgevolgd door Stefaan Decock, die vanaf 1 juli 2015 de nieuwe algemeen secretaris is.
Lees meer
Toyota
De vakbonden ACV en ABVV voeren op donderdag 21 mei actie aan het gebouw van Toyota Motor Europe in Evere (Bourgetlaan 60). Ze protesteren tegen het recente ontslag van 3 délégués in het bedrijf. Eerder dit jaar werd een délégué van de BBTK (bedienden ABVV) ontslagen en kort daarop volgden 2 ontslagen bij de LBC-NVK (bedienden ACV). 
Lees meer
sociaal overleg
Begin maart 2015 werd (eindelijk) het Aanvullend Paritair Comité voor de Social Profit opgericht. Dit pc 337 omvat dus alle werkgevers en werknemers die in de Social-Profitsector (vzw’s, stichtingen, …) nog niet onder de regelgeving van een ander pc vielen. Maar het sociaal overleg wordt er door de werkgevers wel heel beperkt ingevuld...
Lees meer
fedex tnt
De werknemers van TNT en Fedex België hebben via de media vernomen dat ze in de nabije toekomst waarschijnlijk tot één en dezelfde groep zullen gaan behoren. In beide bedrijven werd vandaag alleen een nietszeggende personeelsmededeling verspreid. Het gemeenschappelijk vakbondsfront reageert onthutst.
Lees meer
harvest group
Callcenter UNAMIC-HCN wordt overgenomen door de Antwerpse Harvest Group. Dat is goed nieuws voor de 213 personeelsleden van het bedrijf, dat koudweg gedumpt werd door UNAMIC-HCN. 
Lees meer
openingsuren
De Commissie voor het Bedrijfsleven van de Kamer heeft vandaag een hoorzitting gehouden over het wetsvoorstel waarmee liberale parlementsleden winkels de kans willen geven om open te zijn tot 22.00u. “Er zijn meer dan genoeg redenen om dit voorstel van tafel te vegen”, reageert Chris Van Droogenbroeck van de vakbond LBC-NVK.
Lees meer