H&M

FEB 15

Werknemers leggen werk neer bij H&M in Puurs

H&M
De werknemers van het distributiecentrum van H&M in Puurs hebben vandaag het ontwerp van sociaal plan met een twee derde meerderheid verworpen. "Het personeel vindt het plan niet aantrekkelijk genoeg. Er wordt nu gestaakt in Puurs", zegt Lieveke Norga, vakbondssecretaris bij de LBC-NVK.
Vorig jaar kondigde de kledingketen H&M al aan dat ze haar distributiecentrum in Puurs wilde opdoeken. H&M kon in de provincie Henegouwen goedkoop gronden verwerven en bouwde daar een ander verdeelcentrum. Het bedrijf wil nu de activiteiten in Puurs stopzetten om alles te concentreren in Ghlin. In Puurs werken zo'n 160 mensen.
"In het ontwerp van sociaal plan krijgen de werknemers de mogelijkheid om in Ghlin te gaan werken. Overstappen naar één van de winkels van H&M is eveneens mogelijk. Er staan ook afspraken in over ontslagregelingen.”
Norga wijst erop dat H&M jaar na jaar mooie financiële resultaten kan boeken. In die zin is het erg vreemd dat de distributiepoot in Puurs moet sneuvelen.
"De werknemers zijn nu in staking gegaan", aldus Norga. "Wij hopen dat de directie spoedig de bereidheid zal tonen om opnieuw rond de tafel te gaan zitten."