Decathlon

APR 1

“Geen cao over nachtwerk bij Decathlon zonder ernstig sociaal overleg”

Decathlon
Een akkoord over nachtwerk in het kader van e-commerce is voor de vakbond wel degelijk mogelijk bij Decathlon, de verkoper van sportartikelen. Dat zegt Erika Lambert, vakbondssecretaris van de LBC-NVK. “Recente verklaringen van algemeen directeur Herman Van Beveren nemen een loopje met de waarheid”, stelt Lambert. “Wij willen gerust een cao over nachtwerk afsluiten maar dan moet die wel aansluiten bij de nieuwe wet. Als vakbond staan we open voor sociaal overleg bij Decathlon, op voorwaarde dat dit ernstig wordt aangepakt. Aan een schijnvertoning doen we niet mee.”
Topman Van Beveren kondigde deze week in de pers aan dat Decathlon werk wil maken van e-commerce. In dat verband sprak hij over de invoering van nachtwerk voor de 350 werknemers in het distributiecentrum in Willebroek. De operatie zou 100 bijkomende jobs moeten opleveren.
“De directie kwam al in juni 2015 op de proppen met een eerste voorstel over nachtwerk in het kader van e-commerce”, legt Lambert uit. “Onze LBC-NVK-afgevaardigden konden daar toen niet mee instemmen omdat er nog geen wettelijke regeling bestond rond nachtwerk in de distributie.”
Pas op 14 januari 2016 werd een sectoraal akkoord bereikt over deze kwestie. De federale regering bekrachtigde dat akkoord op 13 maart 2016.

Regels volgen

“Zowel bij Decathlon als in de hele distributie denken we mee na over de ontwikkeling van de nieuwe economie”, zegt Lambert. “Wij kunnen aanvaarden dat Decathlon nachtwerk wil regelen in het kader van e-commerce. Maar als nachtwerk moet dienen om de winkels te bevoorraden, zeggen we neen. Daar is de nieuwe wetgeving niet voor bedoeld.”
De vakbond stelt zich ook vragen over de geloofwaardigheid van de Decathlon-directie. “In de krant sprak topman Van Beveren deze week over nachtwerk voor 350 bestaande personeelsleden en 100 extra werknemers. Maar begin 2016 had de personeelsdienst het over 200 extra aanwervingen. Wat is het nu eigenlijk?”
Decathlon denkt aan een toeslag van 3 euro per uur voor een basismedewerker die nachtwerk doet. “Een habbekrats”, vindt Lambert. “We praten hier over een onderneming die vorig boekjaar 332 miljoen euro omzet en een flinke bedrijfswinst boekte. De baremalonen van de 2.153 werknemers zijn al bij al erg bescheiden: een jonge starter verdient bruto ocharme 10,2 euro per uur. Een ploegchef met 20 jaar ervaring moet genoegen nemen met afgerond 18,2 euro per uur. En de helft van het personeel werkt deeltijds, in een flexibel uurrooster.”
Als de directie een cao over nachtwerk wil afsluiten, zal ze in de tekst rekening moeten houden met een aantal pertinente opmerkingen en verzuchtingen van de werknemers”, luidt het.

Geen echte inspraak

De LBC-NVK ontkent overigens dat alle betrokken personeelsleden de kans kregen om hun mening te geven over de logistiek die Decathlon moet organiseren voor zijn webwinkel. “In de interne werkgroepen hierover komen vooral kaderleden aan bod. Vragen over uurroosters, arbeidsorganisatie, veiligheid, verloning en compensaties worden er niet beantwoord. En net daarover moeten volgens het nieuw verschenen KB wél afspraken worden gemaakt.” 
Nog steeds volgens de directie wordt overwogen om het distributiecentrum van Willebroek te verplaatsen naar een andere plek. “In het verleden verhuisde Decathlon al zijn hoofdkantoor van Antwerpen naar Evere. De werknemers dragen hier nog altijd de gevolgen van. Het is dan ook geen wonder dat het personeelsverloop groot is bij de onderneming.”