Nokia

APR 6

Overname Alcatel-Lucent door Nokia doodsteek voor vestigingen Nokia Herentals en Mechelen

Opleiding tot zorgkundige
Nokia heeft iets meer dan 100 werknemers in België, maar was voor enkele herstructureringen veel groter onder Siemens. Vorig jaar kondigde Nokia wereldwijd de overname aan van Alcatel-Lucent.
Nokia kondigde deze morgen op een Bijzondere Ondernemingsraad aan om het met nog eens 40% minder werknemers in Herentals en Mechelen te doen, omwille van deze overname. Dit is niets meer of minder dan de doodssteek voor deze vestigingen.
In hun intentie geeft de werkgever wel aan dat er mogelijks oplossingen zijn voor hertewerkstelling  binnen Alcatel-Lucent, maar aangezien ook daar tijdens een Bijzondere Ondernemingsraad vanmorgen een personeelsafbouw van 126 functies over 3 jaar is aangekondigd, lijkt ons dit weinig realistisch.
Dit komt zeer hard aan bij de werknemers. Zij hebben jarenlange herstructureringen achter de rug en vele inspanningen geleverd om het bedrijf te laten overleven.
Als vakbonden zullen wij zo snel mogelijk met de directie aan tafel gaan. Onze eerste betrachting is om het aantal aankondigde ontslagen te verminderen. Voor diegenen die toch niet op een sociale manier kunnen vetrekken, verwachten we correcte compensaties voor alle inspanningen die zij ook in moeilijke tijden geleverd hebben. 
Peggy Schuermans, secretaris LBC-NVK