Aviapartner

MEI 12

Werknemers Avia Partner eisen respect

Aviapartner
De werknemers van Avia Partner, die vandaag het werk neerlegden, eisen dat ze meer respect krijgen. "Deze mensen hebben in de voorbije maanden ongelooflijk hard gewerkt", zegt vakbondssecretaris Hans Elsen van de LBC-NVK. "Zowel fysiek als mentaal hebben ze zwaar afgezien. De regering heeft het altijd over de 'harde tijden voor de ondernemers' maar ze vergeet de werknemers; ook zij maken moeilijke tijden mee. Zowat anderhalve maand na de aanslagen van 22 maart is de rek eruit."
“De frustraties zijn veroorzaakt door een gebrek aan personeel, een gebrek aan respect en het niet hebben van een veiligheidsbeleid", aldus Elsen. "Zonder te vergeten dat de gevraagde flexibiliteit de spuigaten uitloopt."
Volgens Elsen voert de directie van Avia Partner de flexibiliteit 'tot ongekende hoogtes' op. "Premies worden niet uitbetaald, diensten zijn structureel onderbemand en de werkgever toont niet genoeg respect voor de vele inspanningen van het personeel. De veiligheidsmaatregelen zijn afgebouwd zonder overleg met de werknemers die aanwezig zijn in de vertrekhal van Brussels Airport. En dit terwijl de mensen aan de check-in op de luchthaven in de vuurlinie zaten én zitten."
Eerder vandaag legden de werknemers van Avia Partner het werk neer. De actie gaat uit van de bagagisten en van een deel van de passagiersdienst van Avia Partner.