Etap Lighting

Vakbond mikt op maximaal behoud tewerkstelling bij Etap Lighting

Etap
Het bedrijf Etap Lighting uit Malle heeft vandaag op een bijzondere ondernemingsraad het verlies van 67 van de 341 banen aangekondigd. Concreet staan 47 arbeidersjobs en 20 bediendebanen op het spel. "Wij zullen ons inzetten voor een maximaal behoud van jobs bij Etap", onderstrepen de vakbonden LBC-NVK en ACV Metea, allebei onderdelen van het ACV.
De directie van Etap Lighting verklaart haar plannen door een flink gedaalde omzet, minder gunstige economische vooruitzichten en de overschakeling van traditionele fluoverlichting naar LED-verlichting. Ze zegt ook de concurrentiekracht van de onderneming te willen herstellen.
"Eind deze week beginnen we te praten in het kader van de Wet Renault", zeggen de vakbondssecretarissen Peggy Schuermans (LBC-NVK) en Kim Samison (ACV Metea). "De directie van Etap hoopt dit proces half augustus te kunnen afronden maar wij vinden die timing zo goed als onmogelijk. Als vakbond willen we alle tijd nemen die noodzakelijk is om tot een goed akkoord te komen. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk jobs te redden en, indien nodig, gepaste sociale maatregelen af te dwingen voor de werknemers die toch moeten vertrekken."