Eram

Schoenenketen Eram kondigt verlies van 70 jobs aan

Eram
De directie van de schoenenketen Eram heeft vandaag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat 70 werknemers hun werk zullen verliezen. Bij Eram werken ongeveer 130 mensen.
Volgens de directie hangt de drastische reorganisatie samen met ‘de economische crisis’ en met de concurrentie van websites die schoenen verkopen. Eram wil naar verluidt nieuwe klanten vinden en het huidige verlies ombuigen naar winst.
“De aankondiging komt hard aan voor het personeel”, zegt vakbondssecretaris Johan Lippens van de LBC-NVK. “Het personeel leverde al veel inspanningen in de voorbije vier jaar. Negen winkels werden al gesloten, en er gingen al 50 jobs – uitgedrukt in voltijdse equivalenten – verloren. Het is maar de vraag of deze herstructurering zal leiden tot betere resultaten en een versterking van het imago.”
De LBC-NVK en haar Franstalige zustervakbond CNE zullen bij het sociaal overleg alles in het werk stellen om in de huidige omstandigheden het beste scenario voor het personeel te realiseren.
“Aan de werknemers die mogen blijven vraagt de directie om in te stemmen met een verdere flexibilisering van de arbeidsorganisatie en een verandering van paritair comité”, stelt Lippens. “Er gaan dus niet alleen heel veel jobs verloren, wie blijft mag ook nog eens loon inleveren. Een situatie waar de vakbond zich niet zomaar wil bij neerleggen.”