Brussels Airlines

DEC 15

LBC-NVK en CNE blijven waakzaam bij overname Brussels Airlines

Opleiding tot zorgkundige
Vandaag, 15 december 2016, werd de volledige overname van Brussels Airlines door Lufthansa aangekondigd. De vakbondsafvaardiging stelt vast dat de luchtvaartmaatschappij voor weinig geld wordt overgenomen, met weinig concrete toezeggingen over de toekomstperspectieven voor het bedrijf, het personeel en de werkomstandigheden.
“De bedrijfsmededeling stelt het vliegend personeel gerust over de werkzekerheid maar zwijgt in alle talen over de sluipende verhoging van de werkdruk die al enkele jaren aan de gang is”, zegt LBC-NVK-secretaris Paul Buekenhout. “Over de functie van het grondpersoneel worden geen garanties gegeven. Er wordt alleen gesproken over de hoop om mensen te kunnen behouden bij de uitbouw van een ‘competence center’, maar daarover is nog geen zekere beslissing genomen.”
De vakbondsafvaardiging van de LBC-NVK en CNE blijft dit dossier van erg nabij opvolgen. Ze blijft klaar staan voor ieder personeelslid dat op welke manier ook nadeel ondervindt van de overname door Lufthansa.
Paul Buekenhout
Nationaal verantwoordelijke LBC-NVK voor pc 315.02 luchtvaartmaatschappijen