Ruim 3000 jobs bedreigd bij ING, te schandalig voor woorden

OKT 3

Ruim 3000 jobs bedreigd bij ING, te schandalig voor woorden

ING herstructurering 300px
ING shame on you! Dat is onze reactie op de herstructurering die de bank ING wil doorvoeren. "In de eerste helft van dit jaar realiseerde ING een winst van bijna 600 miljoen euro", zegt LBC-NVK-secretaris Herman Vanderhaegen. "Over heel 2015 was er zelfs een nettowinst van 1,1 miljard euro. Desondanks kondigde de directie vanochtend op een extra ondernemingsraad een grootscheepse reorganisatie aan. Een operatie die impact heeft op de diverse entiteiten in België. Niet alleen de ING Bank is betrokken, ook het filiaal Record Bank."
De hele herstructurering dreigt op termijn 3158 werknemers hun baan te kosten. Verschillende ING-kantoren zullen sluiten. "Digitalisering en kostenbesparingen, vooral in het retailnetwerk, zijn de rode draad in dit verhaal", vertelt Vanderhaegen. "We zien hier een horrorscenario voor het personeel van ING Bank en Record Bank. ING wil de winst 'optimaliseren' omdat de aandeelhouders een onverzadigbare drang hebben om altijd maar meer dividenden te ontvangen. Deze situatie maakt de toekomst voor heel veel personeelsleden van ING erg onzeker."
"Er gaan nu dramatisch veel jobs verloren bij ING, terwijl we een regering-Michel hebben die lastenverlagingen doorvoert en een matiging van de lonen oplegt. Blijkbaar werkt het recept van de regering totaal niet. Wel integendeel, het personeel van ING dreigt over de hele lijn het kind van de rekening te worden."
"ING shame on you!" is de enige reactie die we vandaag kunnen geven. "De LBC-NVK ondersteunt alle spontane reacties van de werknemers. Samen met de andere vakbonden maken we in de komende dagen een actieplan om de ING-directie van antwoord te dienen."