D'Ieteren

JUN 28

D'Ieteren zet langdurig zieken bij het grof vuil

CNH
De werknemers van D’Ieteren zijn ongerust nu er weer een langdurig zieke collega is ontslagen. Daarom voeren ze actie aan de poorten in Erps-Kwerps, op 29 juni, 7 uur. Ze kruipen in grote vuilzakken met de thermometer in de mond. Want D’Ieteren zet zieken gewoon bij het groot vuil! Met deze opvallende actie roept de LBC-NVK het bedrijf op om langdurig zieken een aangepaste job aan te bieden, in plaats van ze te ontslaan.
Bij D’Ieteren, de importeur van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat in België, hebben verschillende collega’s hun ontslag gekregen toen ze langdurig ziek waren. Nochtans beweert de directie dat ze werk maakt van de re-integratie van deze zieken. In de praktijk blijkt dat vaak niet te gebeuren. De ongerustheid bij de collega’s is dan ook groot. Het kan iedereen bij D’Ieteren overkomen: voor lange tijd ziek vallen en plotseling je ontslag krijgen!
Daarom voert de LBC-NVK actie. De werknemers eisen van de directie dat alle langdurig zieken stapsgewijs terug aan de slag kunnen als hun gezondheid dat toelaat. Dat is wat ook regering-Michel vraagt aan de werkgevers: geef langdurig zieken, die al gedeeltelijk terug kunnen werken, een aangepaste job. Wij kunnen ons niet voorstellen dat een bedrijf met 1700 werknemers, geen aangepaste jobs vindt. 
Daarom tonen de werknemers wat D’Ieteren met de zieken doet: ze bij het groot vuil plaatsen!

Actie

  • donderdag 29 juni, 7.00 u 
  • hoofdingang van D'Ieteren, Leuvensesteenweg 639, Erps-Kwerps 
  • Een grote groep werknemers zitten in vuilzakken met een thermometer in hun mond aan de poort van D’Ieteren