De Matrassenkoning

matrassenkoning

Welke toekomst voor het personeel?

Het Frans-Belgische Gobrel sa, met maatschappelijke zetel in Estaimpuis, is het moederbedrijf van de winkelketen “De Matrassenkoning”. De firma behoort tot de retailsector, meer specifiek tot paritair comité 311.
Op de ondernemingsraad van vrijdag 6.10.2017 vernam de LBC-NVK-afvaardiging dat de directie 5 van de 61 winkels wil sluiten, tegen het eind van dit jaar: 3 winkels liggen in Vlaanderen, 2 in Wallonië. Dit treft 8 van de ruim 120 werknemers. Het gaat om winkels in Aalst, Maldegem, Lokeren, Namen en Erquelines.
De directie gaf aan de leden van de ondernemingsraad uitleg over de huidige economische situatie. Er zijn veel redenen voor bezorgdheid: meer concurrentie door e-commerce, minder koopkracht bij de klanten. De directie zegt te werken aan verbeteringen en lanceert een “herdynamiseringsproject”.
Zonder sociale begeleiding valt te vrezen dat dit project leidt tot meer werkdruk, extra personeelsverloop én meer gezondheidsproblemen voor het personeel. Nu al heerst een chronische onderbezetting. De meeste winkels van De Matrassenkoning worden gerund door hoogstens 2 personen, die heel erg polyvalent werken tijdens ruime openingsuren.
De personeelsafgevaardigden van LBC-NVK contacteerden onmiddellijk de collega’s in de getroffen winkels en bereiden op het volgend overleg van 12 oktober een tussenkomst voor. We vragen werkzekerheid, zowel voor het personeel van de getroffen winkels als voor de andere collega’s. Ook vragen we meer sociale begeleidingsmaatregelen bij het “herdynamiseringsproject”.