Persberichten 2017

Een overzicht van de persberichten die de LBC-NVK in 2017 verstuurde
Rusthuis1
Vandaag werden door Minister van Welzijn Vandeurzen de resultaten van het onderzoek naar de kwaliteit van het leven van bewoners van woonzorgcentra bekendgemaakt. Belangrijkste verbeterpunten blijken zinvolle daginvulling en de interpersoonlijke, emotionele relaties, zowel tussen bewoners onderling als tussen bewoners en personeel.
Lees meer
front social
12 september 2017 is de eerste protestdag tegen de plannen van bankier/president Macron. Belgische jongeren tonen hun solidariteit met de Franse werknemers en hun vakbonden. Als het van het nieuwe staatshoofd afhangt gaat de arbeidswet op de schop met nefaste gevolgen voor de Franse werknemers.
Lees meer
Coca Cola
Vandaag was er bij Coca Cola Services in Anderlecht een bijzondere ondernemingsraad. De directie stelde er de toekomstplannen voor en het daaraan verbonden jobverlies. 
Lees meer
vincotte
De koude reorganisatie zonder enig respect voor de trouwe Vinçotter slaagt in als een bom! Deze directie, deze CEO Marco CROON, luistert niet naar de taal van overleg, naar de taal van de rede.
Lees meer
Vincotte
Op 21 april 2017 kondigde op een bijzondere vergadering van de ondernemingsraad de intentie tot ontslag aan van 195 Belgische jobs en deelde dhr. Croon ook nog mee dat de meeste arbeidsvoorwaarden die collectief ooit werden bedongen simpelweg opgezegd werden.
Lees meer
belfiusisvanons
Het platform ‘Belfius is van ons’, dat begin 2017 werd opgericht door zo’n 20 organisaties, vakbonden en burgerbewegingen, kant zich tegen een eventuele privatisering van Belfius en verdedigt het idee om Belfius onder publieke controle te houden.
Lees meer
fujitsu
Quasi exact twintig jaar na Renault Vilvoorde, is Fujitsu Technology Solutions donderdagnamiddag 16 maart éénzijdig gestart met het uitvoeren van een collectief ontslag zonder enige vorm van overleg, op bevel van de relatief nieuwe Franse “managing director” Yves de Beauregard.
Lees meer
bangladesh
Het zit nog altijd goed scheef met de sociale verhoudingen in Bangladesh. De machthebbers in het land bestoken de vakbonden met groot geweld. Morgen, donderdag, gaat een delegatie van de vakbeweging langs bij de ambassadeur van Bangladesh in Brussel. Ook de LBC-NVK en de Schone Kleren Campagne nemen deel aan de actie.
Lees meer
Stop CETA
Op 15 februari wordt CETA ter goedkeuring voorgelegd worden in het Europees Parlement. Wij vragen een herziening van het akkoord om daadwerkelijk gevolg te geven aan onze syndicale bezwaren.
Lees meer
Rusthuis1
De werkdruk in de rusthuizen is hoog en stijgt, er is een personeelstekort, personeel heeft het gevoel te weinig tijd te hebben maar werkt met veel engagement. De snelheid waarmee zorg- en logistiek personeel moet werken komt niet meer overeen met de snelheid waarmee oudere bewoners verzorgd moeten worden.
Lees meer