Pak-de-poen-show is nog altijd bezig bij ING

ING herstructureert 150px
De werknemers van ING reageerden zeker niet vrolijk toen ze vanochtend via de media vernamen dat er plannen zijn om het loon van Ralph Hamers, de ‘ceo’ van de groep, met meer dan 50% te verhogen. “Dit is toch de schaamte voorbij”, zegt LBC-NVK-secretaris Herman Vanderhaegen. “Hoe kan je nu zo’n maatregel treffen terwijl het personeel in België en Nederland een zwaar herstructureringsplan voor de kiezen heeft gekregen? Een plan dat veel menselijk leed aanricht en werknemers onzeker maakt over hun professionele toekomst.”
Bij ING gaan ze door een moeilijke transitieperiode. Er loopt een herstructureringsplan dat veel jobs vernietigt en zware sociale gevolgen heeft. “Gelukkig slaagden wij erin om een jaar geleden een sociaal plan af te sluiten”, stelt Vanderhaegen. “Het is nu echter verbijsterend om te merken dat de top van ING niet het minste inlevingsvermogen kan opbrengen.”
“Ooit was er op tv een programma met de titel ‘Pak-de-poen-show’. Die term is blijkbaar nog altijd erg in de mode in de hoogste regionen bij ING. Al wie ethisch ondernemen hoog in het vaandel draagt, moet zich hierbij vragen stellen. De werknemers van ING verdienen betere en andere leidinggevenden.”