Lidl

APR 26

Spontane actie bij Lidl krijgt vervolg: “Het is vijf NA twaalf’

lidl
Woensdag 26 april 2018 - Na de spontane staking van het Lidl-personeel in meer dan de helft van de winkels, bekijkt bediendenvakbond LBC-NVK of verdere acties ondernomen moeten worden. “Het ziet er steeds minder naar uit dat er spoedig verbetering komt. Het is vijf na twaalf,” benadrukt vakbondssecretaris Johan Lippens. “Snel overleg met de directie is broodnodig.” 
De directie van de warenhuisketen kwam tot op vandaag met niets nieuws op de proppen. “De directie herhaalde de voorstellen en maatregelen van vorig jaar. Deze maatregelen waren al doorgevoerd en hebben de werkdruk tot op vandaag niet verlicht, integendeel”, legt Johan Lippens uit. “Dat men dit constructief wil noemen, is onaanvaardbaar.”
Afdreigingen en sancties
Gisteren (25 april 2018) werden verschillende filiaalmedewerkers afgedreigd door ‘hogerop’. “Net na de spontane sluitingen kregen tal van collega’s een telefoontje, met de boodschap de winkel te heropenen,” legt Lippens uit. “Bij weigering, zouden er sancties volgen. Dit soort schrikbewind lijkt dus typisch in het personeelsbeleid bij Lidl,” gaat Johan Lippens verder.
Bij Lidl slepen de verzuchtingen al jaren aan. “Sinds de uitbreiding van de winkels, hebben wij als vakbond steeds de problematiek van de werkdruk aangekaart”, aldus Lippens. “Helaas werd dit altijd geminimaliseerd door de directie. De maatregelen die ze implementeerden hebben de werkdruk op het personeel nooit verlaagd. Integendeel, het personeel kreeg er steeds maar taken bij.”
Solidariteit bij personeel
LBC-NVK stelt dat de actie van 6 april in het filiaal in Oostkamp nog maar het begin is. “De solidariteit onder het personeel van Lidl is erg groot. Dit is een rechtstreeks gevolg van het schrikbewind van de directie, én de bijkomende werkdruk die iedereen voelt. Dit laat niemand koud,” zegt Lippens.
LBC-NVK ondersteunt het personeel bij deze spontane acties, en onderzoekt momenteel of een nationale actie op poten gezet kan worden. “We willen dit absoluut vermijden,” legt Lippens uit. “Tenminste, als de directie bereid is om op zeer korte termijn de dialoog te hervatten én met een constructief en realistisch voorstel op de proppen te komen. De spontane staking in de meer dan 100 winkels bewijst dat het huidige voorstel absoluut niet voldoet.”