Honda

FEB 19

Europees werknemersplatform Honda verbaasd en verrast

Honda
De directie van Honda besliste gisteren de productiesite in Swindon te sluiten. 3.500 werknemers dreigen daardoor hun job te verliezen. Het Europees werknemersplatform van Honda (EWP) is hoogst verbaasd en verrast door deze plotse aankondiging. De Europese ondernemingsraad is pas ingelicht nadat het nieuws in de internationale pers werd aangekondigd. Dit is bijzonder jammer. De Europese werknemersdelegatie is alleszins bereid mee oplossingen te zoeken om de productie in Swindon (deels) verder te zetten. 
We willen het overleg over de fabriek in Swindon alle kansen geven. Ook zijn we meer dan bezorgd over de top down-beslissingen die Honda neemt, de gevolgen voor de andere sites in Europa en de onzekerheid die hierdoor gecreëerd is over de toekomst van Honda in Europa. 
Uit contacten met de lokale afgevaardigden blijkt dat de verslagenheid groot is. Het Europees werknemersplatform plant binnenkort een overleg in Swindon en zal er lokaal en Europees alles aan doen om de Engelse collega’s te steunen.