Sectorpublicaties in PC 226

LBC-NVK biedt haar leden een extra service aan. LBC-NVK-leden ontvangen - mits we hun (privé)mailadres kennen - regelmatig een digitale nieuwsbrief 226 boordevol informatie over thema's die werknemers werkzaam in het PC 226 aanbelangen.
Bijvoorbeeld wanneer er een indexsprong wordt gemaakt en de lonen stijgen. Of wanneer de syndicale premie wordt uitbetaald.
Ben jij LBC-NVK-lid, maar ontving je nog geen digitale Info 226? 
Bezorg ons dan snel je mailadres, zodat we je steeds op de hoogte kunnen houden van nieuwtjes uit de sector!
Als je onverhoopt niet langer in het PC 226 werkt, kan je dat via hetzelfde formulier eveneens aan ons doorgeven. Het is immers ook in jouw belang dat je ledengegevens in orde zijn (denk maar aan de uitbetaling van de syndicale premie)
Reeds verschenen nieuwsbrieven
Ben je aangesloten bij de LBC-NVK en werk je in een kaderfunctie, als leidinggevende of als professional? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in wat we specifiek voor die werknemersgroep te bieden hebben. We houden je hierover graag op de hoogte via de specifieke Kadernieuwsbrief

Hoe gezinsvriendelijk zijn de Big 5?

big 5 - gezinsvriendelijk
De BIG 5 staat voor de Koeriersbedrijven op de luchthaven zijnde DHL Internationaal, Fedex Operations, GLS, TNT en UPS. Jaarlijks zetten we een thema in de kijker. Deze keer hoe gezinsvriendelijk zijn de BIG 5. Het werken aan een gezinsvriendelijk bedrijf is op en top een syndicale opdracht. Het betekent werken aan minder werkgevers flexibiliteit, aan een kwalitatieve arbeidsorganisatie, aan betere loon en arbeidsvoorwaarden. 
In deze uitgave vinden jullie een vergelijking en overzicht van de bestaande regels van de 5 bedrijven. De moeite waard om eens naast elkaar te leggen.

Hoe sociaal zijn de Big 5?

Cover Big 5
De Big 5 staan voor vijf grote koerierbedrijven: DHM, GLS, TNT, UPS en Fedex. LBC-NVK komt op voor de belangen van deze 'integrators' zoals ze ook wel genoemd worden. Na jaren hard werken, zijn er inmiddels een aantal cao's afgesloten die de basis vormen voor de huidige loon- en arbeidsvoorwaarden.
In deze folder wordt een overzicht van de belangrijkste afspraken per multinational weergegeven.
Download de folder als pdf-bestand