Minder dan 20 werknemers

Je werkt in een onderneming met minder dan 20 werknemers

kassa5
De loon- en arbeidsvoorwaarden die we hier toelichten, gelden voor  iedereen die als bediende werkt in een zelfstandige kleinhandel met minder dan 20 werknemers.
Zelfstandige kleinhandel
De winkel waar je werkt, wordt zelf niet uitgebaat door één van de grote ketens, maar staat los van die grote ketens of is een franchisezaak ervan die wordt uitgebaat door een andere vennootschap dan de keten. Indien je twijfelt, kan je in je contract of op je loonfiche controleren welke firma jouw werkgever, en dus ook de uitbater is van het winkelpunt waar je werkt. 
Minder dan 20 werknemers
Om te weten of er in jouw onderneming niet méér dan 19 werknemers werken, maak je de optelsom van alle werknemers (arbeiders en bedienden) die bij jou in de winkel, maar ook in andere filialen werken en die een contract hebben afgesloten met dezelfde vennootschap (nv of bvba) waar jij een contract mee hebt.
Kom je zo aan 19 werknemers of minder, en was dat in de voorgaande kwartalen ook het geval, dan zit je goed. Kom je zo systematisch aan 20 werknemers of méér, raadpleeg dan de pagina's over ondernemingen vanaf 20 werknemers.