Vervoerskosten in PC 341

vervoer fiets
Aan de werknemers wordt een maandelijkse tussenkomst in hun woon- werkverplaatsingen toegekend rekening houdend met de afstand tussen woonplaats en plaats van tewerkstelling.
De terugbetaling van een jaar abonnement openbaar vervoer (trein, tram, bus en metro) wordt 100% terugbetaald (2e klasse, voorlegging bewijs)
De terugbetaling van abonnementen openbaar vervoer met een andere looptijd dan een jaar gebeurt volgens de wettelijke regeling van voor het treinabonnement (2e klasse) 
Bij gebruik van een eigen vervoermiddel hebben werknemers recht op de tarieven voorzien in het sociaal abonnement van de treinkaart voor een overeenstemmend aantal kilometers. Hierop wordt een coëfficiënt toegepast: 
  • 0,93 indien men aan openbaar vervoer en weg combineert
  • 0,72 indien men de volledige weg met de auto rijdt. Dit moet uiteraard aangetoond worden.
De vaststelling van de afgelegde afstand tussen woon- en werkplaats gebeurt op basis van een persoonlijke verklaring op eer. Er dient rekening gehouden worden met de meest gepaste route. De werkgever mag dit controleren.
De werknemer die deels of geheel met de fiets komt krijgt een tussenkomst van het maximale belastingvrije bedrag per kilometer (0,23 euro in 2017). Deze tussenkomst evolueert automatisch mee indien dit maximum belastingvrije bedrag wordt verhoogd.
De cao regelt niet de woon- werkverplaatsingen van een werknemer die over een bedrijfswagen beschikt of op minder dan 2 kilometer van de werkplaats woont.