Vakbondswerk

Ledenzorg
In de sector van de bank en beleggingsdiensten zijn naar schatting een goeie 10.000 werknemers actief. De meeste werknemers werken in zeer kleine ondernemingen, in heel wat gevallen is er slechts één bediende in dienst van een zelfstandige bankagent.
Het is dan ook niet evident om een goede vakbondswerking te organiseren in deze sector. Slechts een handvol ondernemingen hebben een syndicale delegatie. De komende jaren willen we werken aan een aangepast statuut voor een syndicaal afgevaardigde.
Ondertussen wensen wij een nationale klankbordgroep op te richten van leden die ons permanent van feedback kunnen voorzien. Immers vakbondswerk moet voortdurend gevoed worden door wat leeft op de werkvloer. We hebben deze feedback nodig om sectorale eisenbundels te kunnen opmaken en te kunnen onderhandelen met de werkgevers over betere loon- en arbeidsvoorwaarden. Ook voor onze rol in het sociaal fonds is iedere input welkom.
Indien u geïnteresseerd bent om hier aan mee te werken aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons secretariaat in Brussel op het nummer 02/557.86.42 of stuur een email naar pc341@acv-csc.be.