Je rechten in pc 318

cover gezinszorg
Hier geven we een overzicht van je loon- en werkvoorwaarden. Die kwamen er niet zomaar vanzelf. Dankzij de Witte Woede, de vakbondsacties en de onderhandelingen met alle opeenvolgende regeringen verbeterden we stap voor stap de werksituatie in de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg.
De Witte Woede is de naam van de beweging van non-profitwerknemers uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur die al dertig jaar strijdt voor betere loon- en werkomstandigheden. De beweging is genoemd naar de kleur van de werkkledij die veel werknemers op acties droegen.
Werk je nog niet zo heel lang in de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg, dan kan je je misschien moeilijk voorstellen hoe de sector er vandaag zou uitzien zonder de LBC-NVK, de vakbond van de werknemers uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur.
In heel de non-profit, de sector van de zorg, welzijn en cultuur, kwamen er tienduizenden jobs bij. De kans is groot dat jouw job er daar eentje van is. Met de inzet, solidariteit en steun van vele mensen tilden we de sector samen op naar meer waardering, vooruitgang, groei en betere loon- en werkvoorwaarden.