Je rechten in pc 330 Rusthuizen

Cover rusthuizen
In deze brochure geven we een overzicht van je loon- en arbeidsvoorwaarden. Die kwamen er niet zomaar vanzelf. Dankzij de Witte Woede, de vakbondsacties en de onderhandelingen met alle opeenvolgende regeringen verbeterden we stap voor stap de werksituatie in de ouderenzorg.
De Witte Woede is de naam van de beweging van non-profitwerknemers uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur die al dertig jaar strijdt voor betere loon- en werkomstandigheden. De beweging is genoemd naar de kleur van de werkkledij die veel werknemers op acties droegen
Werk je nog niet zo heel lang in de ouderenzorg, dan kan je je misschien moeilijk voorstellen hoe de sector er vandaag zou uitzien zonder de LBC-NVK non-profit, de vakbond van de werknemers uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur.
In heel de non-profit, de sector van de zorg, welzijn en cultuur, kwamen er tienduizenden jobs bij. De kans is groot dat jouw job er daar eentje van is. Met de inzet, solidariteit en steun van vele mensen tilden we de sector samen op naar meer waardering, vooruitgang, groei en betere loon- en werkvoorwaarden.