Het pensioen voor pc 330 Revalidatiecentra

Reva1

Door een onderhandeld sociaal akkoord is voor alle non-profit werknemers een fonds voor aanvullend pensioen van start gegaan. Dit fonds wordt gefinancierd door de overheid. Elk jaar dat je in de non-profit werkt, wordt een bijdrage voor je opzij gezet. Je ontvangt elk jaar een pensioenfiche met de som die bijeen gespaard werd. Als je met pensioen gaat, zal het non-profit pensioenfonds je het bedrag, opgebouwd tijdens je  non-profit loopbaan, uitbetalen. Het aanvullend pensioen van de sector is voor jou volledig gratis.
Dat er ook voor de non-profit een begin is gemaakt met een aanvullend pensioen is heel belangrijk. Maar de opbouw van een pensioenfonds is een werk van lange adem. In de non-profit werken honderdduizenden mensen, die we allemaal gelijk behandeld willen zien. De financiering en de bedragen van het pensioenfonds willen we hoger en beter. Dat moet gebeuren in nieuwe sociale akkoorden.
Het aanvullend pensioenfonds staat los van eventuele groepsverzekeringen die op het niveau van de instelling onderhandeld kunnen zijn. Je krijgt het aanvullend pensioen van de sector dus bovenop je eventuele groepsverzekering.
Heb je vragen over het aanvullend pensioenfonds? Dan ben je bij de LBC-NVK aan het goede adres!