Elders op het net

Het Centrum voor Loopbaanontwikkeling maakt deel uit van de LBC-NVK en het ACV. Ook onze website maakt deel uit van die van deze organisaties. Je vindt er in diverse rubrieken handige info over thema’s die in de lijn liggen van het aanbod van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling en die betrekking hebben op de loopbaan, loopbaanheroriëntering en levenslang leren.

Vorming en opleiding

ACV-Bijblijven (gericht op werkzoekenden) 
ACV-Bijblijfconsulenten helpen je de sprong te maken naar de gepaste job, de juiste begeleiding of opleiding. De bijblijfconsulent gidst je doorheen de bestaande diensten en initiatieven in verband met werk zoeken en alles wat daarbij komt kijken. Je kan er terecht voor een persoonlijk contact of deelnemen aan een groepsinitiatief. Op de site ook een ongelooflijk aanbod aan interessante links rond vorming en opleiding. 
Nog meer links over vorming en opleiding vind je onder publicaties en documentatie. 

Werk zoeken, solliciteren... 

ACV-bijblijven (gericht op werkzoekenden) 
Via de bijblijfwebsite krijg je een antwoord op de vraag “hoe solliciteren?”. Je leest er meer over de aanpak, het schrijven van een goede brief en het opmaken van een correct cv. Aangevuld met extra tips gericht op jonge werknemers en tips gericht op oudere werknemers. En als je wordt uitgenodigd... hoe bereid je een sollicitatiegesprek voor? 
Sollicitatietips 
Op de website van het Nationaal Verbond voor Kaderpersoneel (NVK) vind je ook een aantal bondige sollicitatietips 

Loon, salarisadvies... 

We kunnen simulaties voor je maken als het gaat om de centen. 
(Starters)loon 
Hoeveel kan je vragen tijdens een sollicitatiegesprek? Dat hangt veel af van je ervaring en je functie. Maar vul on line een aantal parameters in en we bezorgen je een oriënterend advies.
Salarisadvies (inloggen, ledenservice) 
Ben lid van de LBC-NVK? Het NVK heeft op basis van eigen onderzoek loonschalen uitgewerkt zodat we richtinggevend advies kunnen verstrekken, mits opgave van. een aantal basisgegevens
Verschil bruto-nettoloon 
Tussen je bruto- en je nettoloon zit een behoorlijk verschil. Bereken je nettoloon on line via een berekeningsmodule 
Loongrenzen en index 
Van plan om je huidige job op te zeggen? Check even de hoogte van de loongrenzen bij opzeg en/of ontslag. Ook lees je meer over de invloed van de index op je loon 

Gelijke kansen 

ACV-diversiteit 
Het Centrum voor Loopbaanontwikkeling staat open voor iedereen. We voeren een actieve politiek van gelijke kansen en hebben aandacht voor bijvoorbeeld werknemers die kortgeschoold zijn of ouder zijn dan 45, arbeidsgehandicapt of allochtoon zijn. 
De vakbonden willen werk maken van werk voor iedereen. Je leest er meer over op de website van de ACV-diversiteitsconsulenten.

Contacteer ons