Herstel na burn-out

Burn-out: stap voor stap naar een beter evenwicht

burnout
De cijfers geven een verontrustend beeld: één op vijf werknemers loopt kans op een burn-out. Een burn-out komt niet uit de lucht vallen, maar heeft een lange aanloop. In de meeste gevallen is het het eindstadium van een langdurige overbelasting op het werk. Een aantal tekenen waarschuwen je voor stress, zelfs vanaf een vroeg stadium. 
Preventie en tijdig ingrijpen zijn dus heel belangrijk. Daarbij vormen informatie en inzicht de eerste stappen. Hoe herken je de eerste signalen? Wat betekent een burn-out voor de persoon en zijn of haar omgeving? Hoe ga je gericht op zoek naar de gevaren die voor jou op de loer liggen? 
Herken je jezelf in het risicoprofiel en de signalen? Of heb je zelf gezondheidsklachten die het je moeilijk maken je werk te doen? Dan kan je eveneens inschrijven voor de vierdaagse. Die richt zich tot werknemers die aan het herstellen zijn van burn-out. Heb je al enkele stappen gezet op weg naar herstel maar ben je nog niet toe aan werk hervatten? Dan kan je deze workshop volgen om de volgende passen te realiseren. Als je er weer aan toe bent om na te denken over je werksituatie, dan kan je vanuit deze workshop de overgang maken naar een volgende stap: loopbaanbegeleiding.
Je gaat aan de slag met oefeningen om het zelfinzicht en zelfwaardering te verhogen. Je oefent met persoonlijke uitdagingen en krijgt de kans om ervaringen uit te wisselen met bondgenoten. Volgende thema’s komen tijdens de 4 workshops aan bod:
Je typische patronen, eigenschappen en patronen die je helpen, maar je ook gevoelig maken voor stress
Een burn-out is onlosmakelijk gekoppeld aan een (werk)situatie. Wat zijnje specifieke “triggers”? We brengen de lekken en aanleidingen op je werksituatie in kaart en bekijken wat er kan veranderen.
We staan stil bij hoe het verder kan. Hoe leer je rationeel reageren en assertiever communiceren. Welke blokkades wil je overwinnen? Via methodieken uit het time management en assertiviteitstraining leer je rekening houden met de verschillende rollen die je opneemt en vervolgens keuzes maken in taken en activiteiten die je wil opnemen. En als extra leer je gepast omgaan met complimenten. 
Je komt tot een haalbaar en goed gedoseerd actieplan dat je verder helpt herstellen en niet nog meer uitput.

Praktisch

  • Vormt stress voor jou een obstakel bij je dagelijkse werk en activiteiten? 
  • Wil je zelf je stress beter leren hanteren? 
  • Heb je nood aan begeleiding bij het herstellen van een burn-out?
Het loopbaancentrum van LBC-NVK werkt rond deze thematiek.
Je gaat onder professionele begeleiding aan de slag met oefeningen om je zelfinzicht en zelfwaardering te verhogen. Je leert ook oefenen met jouw persoonlijke uitdagingen.
Na de workshops kan je - indien gewenst - nog enkele individuele coachinggesprekken volgen met de trainer van de workshops.
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Op de voorafgaande infovergadering over burn-out zijn meer deelnemers mogelijk.
Sint-Niklaas
Gent
Hasselt
Prijs
Voor ACV-leden is dit gratis

Contacteer ons