LBC-NVK kijkt over de landsgrenzen

LBC-NVK sluit haar ogen niet voor Europees en mondiaal vakbondswerk. Integendeel. De vakbond is sterk betrokken bij internationale vakbondsinitiatieven.
We hebben een aantal internationale projecten opgezet waarbij we vakbonden elders op deze aardbol steunen in de uitbouw van hun vakbond: Filippijnen, Gaza,Indonesië... 
Op Europees vlak nemen we actief deel en ondersteunen we de uitbouw van Europese ondernemingsraden. Daarnaast is de LBC-NVK actief lid van een aantal Europese sectorvakbonden
Op mondiaal vlak ondersteunen we organisaties zoals de Schone Kleren Campagne, werken we mee rond internationale kaderakkoorden, sociale rechten. Natuurlijk zijn we ook mondiaal gelinkt aan een aantal belangrijke vakbondsconfederaties.

Internationale actualiteit

SKC Cambodja
Op 17 september vonden in tientallen steden overal ter wereld (Canberra, Hong Kong, Manilla, Dhaka, Londen, Amsterdam, New York, Washington, Boston,…) acties plaats aan Cambodjaanse ambassades en in honderden kledingwinkels met een duidelijke vraag: ‘Is 137 euro maandloon voor Cambodjaanse kledingarbeidsters echt te veel gevraagd?’ In Brussel verzamelde een coalitie van vakbonden en ngo’s aan de Cambodjaanse ambassade om de vraag voor een hoger minimumloon te ondersteunen. De coalitie richt haar eis naar de Cambodjaanse overheid, maar ook naar de belangrijkste kledingbedrijven die kledij inkopen in Cambodja: H&M, C&A en Levi’s. 
Lees meer
campagnebeeld SKC
Op 24 april 2013 stortte het Rana Plaza-complex in Dhaka, Bangladesh in. Daarbij kwamen 1138 kledingarbeidsters om het leven: de grootste ramp ooit in de kledingindustrie.
Lees meer