Social law in different language

OR.C.A, de Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten werd opgericht in 2003. Op dat moment was de werksituatie van mensen zonder papieren nog maar heel weinig gekend. Werknemers zonder papieren – of ‘clandestiene arbeidsmigranten’ - vonden maar zelden hun weg naar instanties die hun arbeidsrechten zouden kunnen verdedigen, zoals bijvoorbeeld de vakbonden.
Werknemers zonder papieren in België beschikken echter over heel wat arbeidsrechten. Maar omdat ze hun rechten niet kennen, omdat ze bang zijn om uitgewezen te worden, of omdat ze weinig alternatieven hebben om in hun levensonderhoud te voorzien, worden die rechten niet in de praktijk gebracht.
OR.C.A. wil daar verandering in brengen. Wij informeren werknemers (en degenen die hen begeleiden) over hun rechten en staan hen bij wanneer ze die rechten willen afdwingen. Wij brengen het perspectief van werknemers zonder papieren op de tafel telkens er wordt gesproken over ‘illegale arbeid’, ‘arbeidsmigratie’, en andere hete hangijzers.

Rechtengids 2010 in diverse talen

Dankzij de steun van ABVV, ACV en CIRE stelt OR.C.A. een geactualiseerde versie voor van de Rechtengids voor Werknemers Zonder Papieren (voor het eerst gepubliceerd in 2006). Met alle nuttige informatie en tips, die we dankzij de ervaring die we in de afgelopen jaren hebben opgedaan nog hebben kunnen verbeteren. 
De Gids kan worden gedownload in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans
De editie 2006 kan ook nog in het Portugees en Roemeens worden gedownload (aan nieuwe vertalingen wordt nog gewerkt).